Que els que ens dediquem a ensenyar no podem parar d’aprendre
Estem en un moment de canvi i els que ara estem a les aules hem d’encapçalar la revolució educativa. Ens cal molta formació, aprenentatge constant, idiomes i estar al dia de l’acualitat. Hem de ser “sherpes” per als alumnes i guiar-los en un camí que sovint fa molta pujada. Als professors ens cal fer autocrítica i aprendre cada dia a fer millor la nostra feina.
2
Que ens cal corregir menys i avaluar més
És el gran repte: renovar els criteris d’avaluació. Oferir alternatives als exàmens i potenciar la comunicació oral. Al capdavall dels exàmens només en miren la nota i no les correccions. Per tant, que siguin ells mateixos qui es corregeixin, que treballin en projectes i que l’avaluació sigui continuada. En definitiva “fer fer” als alumnes i intentar no penalitzar l’errada sinó la inactivitat.
3
Que el millor de la feina… són els alumnes
Perquè gràcies a ells l'aprenentatge és recíproc. Perquè les millors classes són aquelles molt vivencials, participatives i amb molts exemples. On tothom s’hi deixa la pell. I perquè després de 10 anys fent de professora he descobert que el que més recorden de mi mai té a veure amb el temari. No vull que els alumnes aprenguin de mi, vull que aprenguin… amb mi.
Altres veus de la comunitat educativa
Joan Padrós Rodríguez
President de l'Associació...
Una escola connectada
Marina Sambola Palau
Mestra
Mirar
Olga Pascual i Vallès
Mestra de primària
Cal donar veu a totes les famílies
Esther Garcia Navarro
Formadora especialitzada en...
L'impacte emocional entre mestres i estudiants
M Luisa Bossolasco
Psicopedagoga
Que se puede enseñar la autodisciplina
Ramon Terrassa i Cusí
Director general d'Acció...
El sentit de comunitat.
Ana Moreno Salvo
Cap de Projectes Educatius a...
Els alumnes aprenen i superen les seves dificultats quan el...