Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Núria Perarnau i Soler
Núria Perarnau i Soler
Bibliotecària
Bibliotecària de biblioteca pública. Actualment directora de la biblioteca El Carmel-Juan Marsé de Barcelona.

Les tres coses que he après

1

I les biblioteques?

L'aprenentage al llarg de la vida: per a què i per a qui? I...a on? Un d'aquests llocs al marge de l'escola i de l'educació reglada pot ser la biblioteca. Perquè la biblioteca està oberta a tothom, sense restriccions d'edat, d'ocupació o d'interessos. Perquè s'hi pot trobar una mica de tot en oferta formativa (cursos d'autoaprenentage, en format presencial o virtual, itineraris lectors o en TICs, xerrades, conferències, tallers sobre diferents matèries i aficions...) Perquè no cal ser estudiant o treballador en actiu per prendre-hi part, només curiós i amb ganes d'aprendre. I perquè no costa res, només disposar cadascú del seu temps i aplicar el ritme d'aprenentatge propi...
2

Llegeixo, ergo aprenc

La lectura, la cultura escrita, és fonamental en tot procés d'aprenentatge. S'inicia quan som petits, quan aprenem a llegir i se'ns obre un món infinit de possibilitats de coneixement, i no s'acaba, es reforça quan esdevenim adults i llegim per plaer, per saber més coses, per veure el món més gran i així entendre'l una mica més.
3

Escola, ens ajudem?

L'escola ensenya a llegir, ensenya a aprendre. L'entorn i la família també. I la biblioteca també. Si més no, pot enriquir i posar en valor aquest aprenentatge. Pot ajudar en el procés de llegir més i millor, proposant itineraris lectors per a tots els gustos i de qualitat. Pot ajudar a destriar millor dades i informació, a trobar més fàcilment allò que es busca, a través d'acurats programes d'alfabetització informacional. I pot ajudar a formar individus més crítics amb els resultats d'allò que es troba i, per tant, individus més capaços d'analitzar el món i fer-lo millor. Escola, treballem junts en això?
Altres veus de la comunitat educativa
Óscar Boluda Ivars Óscar Boluda Ivars
Profesor de FP y Coordinador TIC
Afectos
Franc Ponti Roca Franc Ponti Roca
Professor a EADA
Anar a la contra
Jaume Francesch Subirana Jaume Francesch Subirana
Psicopedagog/President d'ACPO...
Compartir
Claudia Vallvé Claudia Vallvé
Sociòloga. Sòcia de Xarxa...
Saber és voler
Xavier Masllorens Escubós Xavier Masllorens Escubós
Director general Educació Sense...
L'equilibri entre saviesa i felicitat és fonamental
Carme Bové i Romeu Carme Bové i Romeu
Responsable d'ensenyament al...
És imprescindible predicar amb l’exemple.
Roser Caño Valls Roser Caño Valls
Funcionària d'educació...
Fent i desfent aprèn el mestre

Més informació