Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)

RSS

We are celebrating the 10-year anniversary of Debats d’Educació by giving the educational community the opportunity to air its views

Josep M. Vilalta Verdú
Josep M. Vilalta Verdú
Secretari Executiu, Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP)

Nascut a Barcelona l'any 1965. Apassionat per les polítiques públiques i per l'educació, he dedicat tota la meva vida professional a aquests dos camps. Actualment sóc Secretari Executiu de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), que agrupa les universitats de Barcelona (UB), Autònoma de Barcelona (UAB), Politècnica de Catalunya (UPC), Pompeu Fabra (UPF), Girona (UdG), Lleida (UdL), Rovira i Virgili (URV) i Oberta de Catalunya (UOC). Tinc més de 60 publicacions entre articles, capítols de llibres i llibres sobre gestió i polítiques públiques, educació, universitats, recerca i innovació. He conduit projectes d'innovació i he col·laborat amb organismes tals com la UNESCO, la Comissió Europea, la OCDE i amb més de 12 països. Col·laboro amb diverses entitats socials i que treballen amb el món de l'educació. Casat i amb dos fills en edat escolar. 

The three things I’ve learned

1

La formació al llarg de la vida

Deixem enrera la formació com una experiència d'una etapa concreta de la nostra vida i entrem en una nova era on la formació serà una constant de les nostres vides. Això està fent canviar, i farà canviar molt en els propers anys, l'ofici d'ensenyar i els processos de formació. No som encara gaire conscients de la importància de la formació al llarg de la vida, que afectarà les nostres vides, les nostres experiències professionals i la concepció mateixa de la societat.
2

La importància de la flexibilitat i de l'autonomia

Vivim en una societat cada dia més complexa i més variable, fet que queda evidenciat tant en els àmbits personals i familiars com en els socials, econòmics i culturals. Per poder atendre aquesta diversitat i aquesta variabilitat des de l'àmbit educatiu, necessitem l'eina de la flexibilitat per poder adequar constantment formació amb necessitats i demandes específiques. En el terreny de la gestió educativa, això també implica una àmplia autonomia necessària pels centres docents.
3

La importància de la universitat i la recerca científica pel progrés

Les universitats són probablement les institucions que majors impactes (directes i indirectes) tenen en la societat. Aquests impactes poden agrupar-se en quatre àmbits: formació i capital humà, recerca científica, desenvolupament social i cultural, i innovació i progrés econòmic. Per aquest motiu qualsevol país que vulgui progressar i constituir-se com una societat de progrés ha de vetllar especialment per disposar d'universitats de qualitat, dotant-les dels recursos necessaris i d'una organització àgil i amb grans dosis d'autonomia institucional.
Other voices from the educational community
Alex Castillo Navarro Alex Castillo Navarro
President Fapac,.
Versatilitat dels nens
Carlos Guillermo Mena Ordóñez
Docente de séptimo grado de EGB
La educación no será una imposición.
Maria Carme Boqué Torremorell Maria Carme Boqué Torremorell
Professora titular dels graus en...
L’aventura d'aprendre
Enric Garcia Torrents Enric Garcia Torrents
Investigador i empresari
El model tradicional està caducat
Àngel Querol i Pallarés Àngel Querol i Pallarés
Mestre i professor. Director d...
educar i ensenyar és fer créixer i donar eines per a l'...
Libo Luna Márquez Libo Luna Márquez
Cap del servei d'educació de...
Invertir en educació és invertir en un futur millor
hipatia angelica lopez fraga
docente
aprender a aprender

More information