Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)

RSS

We are celebrating the 10-year anniversary of Debats d’Educació by giving the educational community the opportunity to air its views

M Núria Valls Molins
M Núria Valls Molins
Experta en Educació de Persones Adultes i en gestió comunicativa

 Dedicada a la Formació d'Adults. Doctora en Filosofia i Cìències de l'Educació per la UB. La tesi doctoral, presentada l'any 2005,  es titula: Estudi dels aspectes comunicatius i socioculturals de l'Educació de Persones Adultes: Proposta d'organització basada en una Gestió Comunicativa. Interessada en la TAC ( Teoria de l 'acció comunicativa) de J. Habermas i en la Pedagogia de l'Alliberament de Paulo Freire, col·labora en diverses entitats educatives. Molt interessada en l'educació emocional, ha participat en diverses Jornades d'Educació Emocional, organitzades pel grup GROP i per l'ICE de la UB, presentant comunicacions. Interessada en l'educació i les noves tecnologies de la informació i de la comunicació, participa en el grup DIM ( Didàctica i Multimèdia) de la UAB.

The three things I’ve learned

1

Educar avui és fer ús de les TIC

Som al segle XXI i l'educació no pot estar al marge dels canvis tecnològics. L'ús de la pissarra digital interactiva (PDI) permet, no solament integrar les TIC a l'aula sinó també renovar la pràctica educativa. Aquesta renovació hauria de posar al centre del fet educatiu la participació dels educands en el seu propi procés educatiu.
2

La importància del treball per projectes en l'educació

El Projecte Educatiu dels centres, el Projecte educatiu de Ciutat, els projectes com a motor de la tasca docent a les aules...Si hi ha un projecte, tant a la comunitat educativa com a la pròpia aula, l'educació respon a una tasca comú, compartida, cooperativa, que és el verdader sentit de l'educació. El Projecte Educatiu, per ser efectiu, ha de respondre a la participació de la comunitat educativa, de la qual no en poden quedar exclosos els pares, mares, familiars, ja sigui organitzats a través de les AMPES o a través de les diferents Comissions obertes a la participació que haurien de funcionar en tot Projecte Educatiu.
3

La recerca, una eina clau en l'educació

Aprendre a aprendre, aprendre a investigar, augmentar les competències de l'alumnat, són les claus per a la pedagogia del segle XXI. Els i les alumnes han d'aprendre a desenvolupar-se en una societat globalitzada, una societat canviant, una societat on el coneixement és la seva riquesa i on "l'educació conté un tresor"( J.Delors). Per tal de fer realitat aquest tresor, és imprescindible que la recerca s'integri a les aules, que els i les alumnes treballin en grups de recerca sobre els temes proposats, que utilitzin les xarxes i que construeixin el seu propi saber, treballant de forma col·laborativa.
Other voices from the educational community
Marta Sadurní Brugué Marta Sadurní Brugué
Directora del Laboratori de Vincle...
El principal repte de la nova escola: desenvolupar la...
Júlia Masip Serra Júlia Masip Serra
Psicòloga de Serveis Socials....
Importància de la transmissió/herència familiar
María Lucrecia Tigse Caillagua María Lucrecia Tigse Caillagua
Docente de EGB
Educación para la vida
Àngel Querol i Pallarés Àngel Querol i Pallarés
Mestre i professor. Director d...
educar i ensenyar és fer créixer i donar eines per a l'...
Libo Luna Márquez Libo Luna Márquez
Cap del servei d'educació de...
Invertir en educació és invertir en un futur millor
Pilar Gómez-Nicolau Vallmitjana
Directora d'E. Infantil...
Ensenyar no és = a aprendre...
Xavier Melgarejo Xavier Melgarejo
Psicòleg escolar i professor
L’escola ha de ser un espai de llibertat i d’afecte

More information