Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)

RSS

We are celebrating the 10-year anniversary of Debats d’Educació by giving the educational community the opportunity to air its views

Màrius Martínez Muñoz
Màrius Martínez Muñoz
Professor titular Orientació Professional UAB

Pedagog, Doctor en Ciències de l'Educació, he estat degà de la Facultat de Ciències de l'Educació, membre del Consell Escolar de Catalunya (president de la comissió que va fer els dictàmens de l'avantprojecte i del projecte de llei d'educació de catalunya), 20 anys a la universitat, 15 anys treballant amb comunitats d'aprenentatge, col·laborant amb la FJB, l'ICE de la UAB i de la UB, el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, la DIBA, el Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu. Recerco sobre Orientació Professional i transicions (Efectivitat i Impacte del Campus Ítaca -UAB; Avaluació del Programa Límits - Departament de Justícia; l'Orientació a Catalunya - FJB - ICE-UAB; Orientació i inserció dels joves a Catalunya - Recercaixa'2012).

The three things I’ve learned

1

L'èmfasi en l'aprenentatge

Tots els i les professionals de l'educació donem sentit a la nostra feina en la mesura que generem oportunitats d'aprenentatge. Possibilitem més i millors aprenentatges per a tothom i aprenem també en aquest procés. Només així es legitima i s'entén la nostra feina. Aquests processos són sempre interactius i multidireccionals, essencialment vehiculats a través del diàleg.
2

El poder de les xarxes

Encara que sigui un concepte que s'ha desvirtuat, segueix essent clau en la societat del coneixement. Generar coneixement i compartir-lo a través de xarxes professionals, educatives, comunitàries, territorials o virtuals empodera totes les persones. Les xarxes són una nova oportunitat per a lluitar contra l'exclusió.
3

Escriure en educació i superar la tradició oral

Les innovacions, els projectes, les idees, les aportacions cal escriure-les. Massa sovint la pressió del dia a dia dificulta que els equips, les comunitats, els centres educatius, puguin documentar allò que fan. Escriure allò que es fa, allò que es projecta és un mecanisme valuós per a no perdre pràctiques de referència, per a no perdre talent i coneixement, per fer més sostenibles els projectes i no sustentar-los en persones concretes. Aquests escrits esdevenen també relats d'allò que s'ha construit i autèntica documentació educativa que fa més transparent i sostenible la tasca educativa.
Other voices from the educational community
Toni Beltran Soldevila Toni Beltran Soldevila
Director col·legi La Salle
Hem de fer que a les escoles no sigui un lloc on s’ensenyi sinó...
Mª Àngels Brescó Mendiluce Mª Àngels Brescó Mendiluce
Directora Jesuïtes Poble Sec, Col·...
Les escoles han de definir molt clarament la seva missió i cap a...
Montserrat Boix Fargas Montserrat Boix Fargas
Mestra
Respecte i autoritat
Ramon Farré Roure Ramon Farré Roure
Professor i delegat del Govern a...
Dependrà de l’etapa educativa. Els recursos públics s’han d’...
Josep Manuel Prats Josep Manuel Prats
President - Fapel
Confiança i somriure
Antoni Giner Tarrida Antoni Giner Tarrida
Responsable de formació permanent...
La vinculació emocional entre pares i fills, un lligam que els...
José R. Bertolín Edo José R. Bertolín Edo
Cap d'estudis de Batxillerat....
Aprens

More information