Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)

RSS

We are celebrating the 10-year anniversary of Debats d’Educació by giving the educational community the opportunity to air its views

Ramon Terrassa i Cusí
Ramon Terrassa i Cusí
Director general d'Acció Cívica i Comunitària. Generalitat de Catalunya
Sempre m'he dedicat a temes socials, educatius i culturals. De molt jove al món de l'esplai i les colònies. Vaig estudiar a la UB i la URL. A la Fundació Pere Tarrés, entre 1991 i el 2010 em vaig ocupar de la formació de voluntaris i professionals del camp social i cultural. He tingut el goig de donar suport a iniciatives transversals del tercer sector, i per tant col·laborant amb les principals entitats del país. També vaig tenir una etapa de projectes europeus. Des del 2011 formo part del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. Dos anys com a Secretari de Família, i el darrer com a Director general d'Acció Cívica i Comunitària.

The three things I’ve learned

1

El sentit de comunitat.

Ens eduquem i eduquem perquè convivim. El que fem ens afecta a cadascun però també als del nostre entorn. Fer com si estiguéssim sols és un error. Quan pensem com solucionar el que no ens agrada, i ens ajudem els uns als altres a fer-ho, creixem com a societat i com a persones.
2

Tot està relacionat.

Una de les coses més apassionants de l'educació és quan descobreixes com un tema o disciplina et porta d'aquí cap enllà, i com pots anar teixint una visió del món diversa i més complerta que les mirades parcials que aïllen i empobreixen.
3

L'educació no té límits.

Sempre hi ha oportunitats per aprendre més i més, ni l'edat ni altres limitacions físiques han d'impedir-ho. Hi ha molts espais per dur-ho a terme. Qualsevol nivell de partida és bo per iniciar-se en el món de la cultura, en qualsevol moment. I cal animar a tothom a trobar nous reptes. Mai dir "jo ja ho he fet tot".
Other voices from the educational community
Xavi Campos Marquès Xavi Campos Marquès
Gerent Col·legi d'Educadores...
L’educació prepara per al futur (i per al present)
Rosa M. Falgàs Casanovas Rosa M. Falgàs Casanovas
Presidenta de l'Associació...
Despertar la curiositat
Marite Guevara Torres Marite Guevara Torres
Directora Fundació Ersília
Motiva amb històries
Miquel COMAS MOLINÉ Miquel COMAS MOLINÉ
Meteoròleg educador
Actituds
Blai Sotos i Franco Blai Sotos i Franco
Mestre
1- SON ELS INFANTS QUI APRENEN.
Ana Ayuste González Ana Ayuste González
Titular d'Universitat
L’aprenentatge permanent com una tasca personal i social...
Ligia Pozo López Ligia Pozo López
Docente/Lic. Educación General...
Descubre tus dones

More information