Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Carme Mayugo i Majó
Carme Mayugo i Majó
Educomunicadora
Carme Mayugo és educomunicadora i experiodista. Dissenya i coordina processos de creació audiovisual participativa des de fa més de 15 anys, sobretot com a coordinadora de Teleduca. Educació i Comunicació SCP. Des de 1998, ha exercit com a formadora sobre llenguatges i suports mediàtics per a diverses institucions, aplicant metodologies col•laboratives, l'aprendre fent i dinàmiques vivencials. També és professora de documental d'autoproducció des de 2005. És investigadora del grup Cidadanía e Comunicación de la Universitat de Santiago de Compostela i integrant de la xarxa REAL_CODE, especialitzada en comunitat, comunicació i desenvolupament.

Las 3 cosas que he aprendido

1

L'educació com a experiència de vida

En un món tan complex i canviant com el que vivim, l'educació demana, cada cop més, no circumscriure's ni en espais concrets ni en moments determinats de la nostra vida. Ho abraça tot, perquè tota experiència, qualsevol vivència pot resultar molt educativa. En aquest sentit, el fet educatiu se'ns presenta com una experiència de vida, un aprendre mentre fem, un seguit d'emocions i sensacions, un viure i saber saber al mateix temps, un cúmul d'experimentacions compartides i gaudides.
2

La interacció social com a esdeveniment educatiu

Conèixer-nos i reconèixer-nos les unes a les altres per viure plegades és una tasca educativa tan emocionant com necessària. Per això, el foment de la dinamització comunitària i la interrelació humana entre les persones i els col·lectius socials obre un camí apassionant i ple de possibilitats emancipadores. Si, a més, ho aconseguim fer mitjançant l'ús dels llenguatges artístics i dels mèdia com a vehicles d’experimentació i coneixement envers el nostre entorn sociocultural, obrim de bat a bat les portes de l'aprenentatge significatiu.
3

La educomunicació com a eina de dinamització comunitària

Els mèdia i les tecnologies ocupen una gran part del temps a la nostra societat, però no sempre des d’usos prou creatius i alliberadors. L'educomunicació com a eina de dinamització comunitària ofereix a les persones i els col·lectius socials possibilitats de desenvolupar un rol actiu i fortament propositiu, de presa de decisions. Un domini dels llenguatges i les formes expressives ens proporciona instruments comunicatius i expressius per actuar com a agents transformadors, fent-ho des de la nostra quotidianitat i generant discursos propis. Així, de mica en mica, contribuïm a fer emergir col·lectivament un gran entramat de creacions i idees sorgides del nostre entorn, amb continguts molt diversos, reflexions profundes, visions crítiques, exercicis de llibertat, vies d’autorepresentació, creacions interculturals i mestisses, expressions identitàries múltiples, etc.
Otras voces de la comunidad educativa
Nancy Auquilla Galán Nancy Auquilla Galán
Docente
Educación transformada
Montserrat Boix Fargas Montserrat Boix Fargas
Mestra
Respecte i autoritat
FANNY AUQUILLA PACURUCU FANNY AUQUILLA PACURUCU
PSICÓLOGA CLÍNICA
LA EDUCACIÓN ES DIVERTIDA
Pepe Menéndez Pepe Menéndez
Director adjunt de Jesuïtes...
Ajudar a la comunitat educativa a centrar-se en el què volem...
Fabiola Díaz Guevara Fabiola Díaz Guevara
Docente Universitaria
Educarse no es un momento sincrónico, es diacrónico
Fabian Mohedano Fabian Mohedano
Treballòleg i promotor de la...
Caràcter i intel·ligència
Nélida Zaitegi de Miguel Nélida Zaitegi de Miguel
Maestra, pedagoga e Inspectora de...
EDUCAR ES ENSEÑAR A SER BUENA PERSONA, BUENA CIUDADANA Y BUENA...

Más información