Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)

RSS

We are celebrating the 10-year anniversary of Debats d’Educació by giving the educational community the opportunity to air its views

Jordi Jubany i Vila
Jordi Jubany i Vila
Mestre, Antropòleg i Assessor TIC.
M'agrada aprendre, compartir i connectar. Crec que cal sumar entre tots en aquest moment de canvi. Col•laboro amb diverses entitats i grups de recerca. Escric un bloc a l’ARA Mestres. He publicat Connecta't per Aprendre (Rosa Sensat / UOC), on desenvolupo la idea que no podem desaprofitar el nou marc digital per a aprendre a través de la reflexió i de la pràctica.

The three things I’ve learned

1

Aprendre a aprendre al llarg de la vida

En una societat tan complexa i dinàmica com la nostra cal desenvolupar la capacitat d'aprendre a aprendre al llarg de la vida; tant pel que fa al desenvolupament personal, al professional com el social de la persona. Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació ens poden ajudar a desenvolupar el nostre PLE (entorn personal d'aprenentatge) de forma creativa i significativa, i a avaluar-lo.
2

L'aprenentatge social i personalitzat

Podem aprofitar la societat xarxa per tal d'aprendre de i amb els altres, amb les adequades estratègies cooperatives. Al mateix temps, podem desenvolupar les intel•ligències múltiples i l'educació emocional per tal de personalitzar el què, el com i el quan aprenem. La fractura o escletxa actual, a més de l'accés a les eines, és en l'ús competencial de les mateixes en els diversos contextos socioculturals del país.
3

Desenvolupar la capacitat crítica

Davant la possibilitat d’accedir a la informació en tot moment des de qualsevol lloc hem de desenvolupar la nostra capacitat crítica per tal d'esdevenir ciutadans participatius i responsables, no tan sols consumidors. Per a això, cal treballar la competència comunicativa i el tractament de la informació per a fer explícits els interessos ideològics, polítics i econòmics dels missatges i ser persones conscienciades i compromeses amb la nostra societat.
Other voices from the educational community
Marta Casas Castañé Marta Casas Castañé
Antropòloga, especialitzada en...
Tothom té cabuda a l'aula
fabian macias garcía
Docente
EMPATÍA.-
Josep Mª Aragay Borràs Josep Mª Aragay Borràs
Educador social i musicoterapeuta
La música és una eina extraordinària
MARGARITA ALONSO GUEVARA MARGARITA ALONSO GUEVARA
Mestra
Ens cal aprendre a conviure
Julio Andreu Amat Julio Andreu Amat
Consultor del Departament...
L'educació és complexe
Ismael Alfaro Pla Ismael Alfaro Pla
President de la FaPaC a Lleida
L'èxit escolar és fruit de molts factors
Silvana Ballbè González Silvana Ballbè González
Directora d'escola
Sempre hi ha una porta oberta

More information