Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)

RSS

We are celebrating the 10-year anniversary of Debats d’Educació by giving the educational community the opportunity to air its views

Ricard Coma
Ricard Coma
Docència
Resultat i producte de la Formació Professional. També vaig estudiar Enginyeria tècnica informàtica(EUPM-UPC). Les vocacions es descobreixen quan l'interès coincideix amb una bona experiència. La meva trajectòria professional està lligada a l'educació i la formació professional de l'Escola Pia de Catalunya, que m'ha donat gran part de la formació, el coneixement i l'experiència. He tingut la gran sort de completar aquest coneixement i experiència en la Fundació BCN Formació Professional de l'Ajuntament de Barcelona. La vida és plena d'oportunitats però només són dignes de qui sap comprendre el repte de créixer per ajudar a créixer als altres. Cal reflexionar sobre la frase de Woddy Allen a Match Point: "en la vida millor tenir excés de sort, que de talent", per què té una caixa de ressonància delicada.

The three things I’ve learned

1

Aprendre és un acte d'humilitat

Aprendre és un exercici que exigeix humilitat. Només pot aprendre qui està disposat a assumir els límits de la seva ignorància. Per això els aprenentatges més importants, es realitzen en edats de novell.
2

L'autoritat és algo que es reconeix

En la docència, l'autoritat és guanya quan el rigor, el criteri i la justícia són principis rectors de la tasca docent. I en cap cas sota el principi de la por.
3

Les actituds determinen el bon professional

La diferència entre un bon professional i un que no ho és, no rau tant en el coneixement, sinó en les actituds i en les competències clau.
Other voices from the educational community
Gemma Lienas Massot Gemma Lienas Massot
Escriptora
La coeducació
Ramon Puig i Mañosa Ramon Puig i Mañosa
Técnic de qualitat
CONEIXEMENT i FORMACIÓ
José Luis Quirant Navarro José Luis Quirant Navarro
Professor d'ESO a La Farga
L'aventura del saber
DOLORS HERRERA BARROSO DOLORS HERRERA BARROSO
TÈCNICA D'ORIENTACIO...
La persona del docent és vital.
Nancy del Carmen Lomas Reyes Nancy del Carmen Lomas Reyes
Docente
Crear escuelas que preparen para el futuro
Mª Núria Valls Molins Mª Núria Valls Molins
Educació de persones adultes
L’efecte transformador de l’educació
Imma Fuyá Lassnig Imma Fuyá Lassnig
Mare
Hi ha molt cami fet!

More information