Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Deli Miró Miró
Deli Miró Miró
Psicopedagoga i educadora en art
Sóc mestra d’educació primària i psicopedagoga. Amb anterioritat vaig estudiar escultura i tècniques del volum a La Llotja de Barcelona. Actualment estic cursant un màster d’Educació Inclusiva a la Universitat de Lleida amb molta curiositat i motivació per prendre consciencia i comprensió del nous reptes i problemes socials de la nostra realitat complexa i canviant. La meva recerca personal està encaminada a l’apertura de pedagogies educatives basades en el pensament crític i reflexiu que obrin la ment i l’esperit a noves maneres de fer i que promoguin canvis en la nostra realitat actual. Sóc una apassionada de la metodologia de l’Aprenentatge Servei (ApS) com a eina educativa per promoure compromisos cívics en la ciutadania de millora prosocial.

Les tres coses que he après

1

AULES PER L’EDUCACIÓ DEL BÉ COMÚ

He après... que l’educació que volem per al s. XXI ha de transitar per vies d’aprenentatge que conscienciïn a les persones de la importància de construir una societat més justa i equilibrada basada en el bé comú i en la col•laboració per habitar un món on la diversitat sigui benvinguda i on cadascú pugui desenvolupar el seus talents, les seves habilitats i les seves capacitats.
2

EDUCACIÓ EN LA RESPONSABILITAT I EL COMPROMÍS SOCIAL

He après... que l’educació que volem per al s. XXI no en té prou amb ensenyar als discents coneixements per formar professionals del món productiu sinó que cerca noves possibilitats d’emprenedoria social i personal, de proximitat amb les necessitats reals de la societat oferint propostes innovadores per contribuir a la millora de la qualitat de vida de tothom i per a tothom.
3

APRENENTATGE BASAT EN EL PENSAMENT CRÍTIC

He après... que l’educació que volem per al s. XXI cerca nous paradigmes basats en un pensament crític i reflexiu, amb metodologies més obertes i participatives que ajudin a legitimar i pensar sobre el com i el perquè dels nostres actes, dels nostres pensaments, dels nostres judicis, de les nostres valoracions.
Altres veus de la comunitat educativa
Antoni Verger Antoni Verger
Investigador al Departament de...
El finançament educatiu com a política d’equitat primordial
Xavier Masllorens Escubós Xavier Masllorens Escubós
Director general Educació Sense...
L'equilibri entre saviesa i felicitat és fonamental
Roser Canals Cabau Roser Canals Cabau
professora de ciències socials i...
Les didàctiques específiques claus en la formació del professorat
Olga Pascual i Vallès Olga Pascual i Vallès
Mestra de primària
Cal donar veu a totes les famílies
Xus López-Arenas Montes Xus López-Arenas Montes
Educadora Social
La comunitat educativa també som els pares i mares
Josep Bargalló Valls Josep Bargalló Valls
Formador. Institut de Ciències de...
Aprendre a aprendre
Joaquim Núñez Cabanillas Joaquim Núñez Cabanillas
Inspector d'Educació
Dels entorns d'aprenentatge

Més informació