Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Xavier López Ortín
Xavier López Ortín
Cap d'estudis Escola Miquel Bleach de Barcelona
Mestre de primària i màster en Recerca Didàctica, Formació i Avaluació Educativa. Com a mestres hem de tenir un ull al present i l'altre al futur.

Les tres coses que he après

1

L'alumne és la "diana" de qualsevol decisió

Qualsevol decisió que es prengui a l'escola ha d'estar orientada cap a l'alumnat. Aquesta ha de plantejar-se per tal que l'alumne millori els seus resultats educatius acadèmics com els de creixement personal. Cal tenir present que quan eduquem ho fem de manera integrada.
2

L'educació és compartida

Com a mestres no podem pensar que tota la responsabilitat recau només a la família ni tampoc a l'escola. Sinó que cal crear espais de col·laboració creatius i innovadors entre escola i família ja que la tasca és compartida.
3

Cal obrir l'escola a l'entorn. Cal crear xarxa

L'escola del segle XXI sola no pot fer res. Avui en dia a la societat les coses no van per separat, ja que estem tots interelacionats. És per aquest motiu que cal que obrim les portes dels centres educatius a l'entorn. Cal prendre consciència de la gran quantitat de fonts de coneixement i d'aprenentatge que hi ha fora de l'escola i que ens poden aportar molt (famílies, institucions i organitzacions dels barris i dels pobles...)
Altres veus de la comunitat educativa
Jaume Soler Camps Jaume Soler Camps
Disseny gràfic
Model educatiu de futur
Josep Manuel Prats
President de Fapel
Objectius basats en la persona
Roser Argemí Relat Roser Argemí Relat
Cap de projectes a la Fundació...
El COMPROMÍS mou muntanyes
Jordi Serarols Boada Jordi Serarols Boada
Inspector d'Educació
L’aprenentatge invisible
Tura Badosa Moret Tura Badosa Moret
Professora d'Història....
L’escola com a lloc de convivència i creixement
Lola Abelló Planas Lola Abelló Planas
Ex presidenta de la CEAPA,...
L'educació està en la proximitat
Esteve Campins Bagur Esteve Campins Bagur
Docent de secundària
L'educació, bàsica per un país

Més informació