Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Josep Joan Moreso Mateos
Josep Joan Moreso Mateos
Catedràtic de Filosofia del Dret. Universitat Pompeu Fabra
Llicenciat i Doctor en Dret per la UAB (1983, 1988, ambdòs casos amb premi extraordinari). Professor titular de la UAB (1991-1995), i catedràtic de la UdG (1995-2000) i la UPF (des del 2000). Entre 2005 i 2013 Rector de la UPF. Ha publicat, com autor i editor, una desena de llibres i més d'un centenar d'articles de la seva especialitat, com per exemple Legal Indeterminacy and Constitutional Interpretation (Dordrecht: Kluwer, 1998) o articles a revistes com Doxa, Ratio Juris, Law and Philosophy, Erkenntnis, Análisis filosófico, Crítica, etc. Les seves contribucions es centren en l'anàlisi de l'estrucutura i la dinàmica dels sistemes de normes i, més recentment, en els fonaments filòsfics del constitucionalisme. una zona on convergeixen la filosofia del llenguatge, la filosofia social, l'ètica, la filosofia política amb la teoria general del dret, la teoria constitucional i la dogmàtica iuspublicista. Ha dirigit més d'una dotgzena de tesis doctorals, Ha fet estades de recerca a les universitats de Buenos Aires, Oxford i Gènova. Ha estat professor Visitant de diverses universitats espanyoles i estrangeres. L'any 2010 li fou concedit el doctorat honoris causa per la Universitat de Valparaíso a Xile.

Les tres coses que he après

1

L'educació genera benestar

Vuit anys com a rector m'han fet comprendre més cabalment que la clau que obre tots els panys del progrés i el creixement econòmic és l'educació. No falla: els països que més han invertit en milorar el sistema educatiu més aviat han esdcevingut països amb major riquesa.
2

L'educació ens fa lliures

Aquesta és una experiència personal. Per a un jove de comarques com jo era, l'educació superior va representar una finestra oberta al món. Les possibilitats d'elecció del que faria la meva vida es van multiplicar. No res com l'educació amplia l'horitzó de les nostres eleccions possibles.
3

L'educació ens fa iguals

L'educació generalitzada, amb accès en condicions adequades a tots els nivells, fa societats més cohesionades, amb més possibilitats de compartir una concepció del bé comú. D'aquesta manera, ens fa més iguals, capaços de mirar-nos als ulls els uns als altres.
Altres veus de la comunitat educativa
Paulino Garcia Marin Paulino Garcia Marin
Mestre d'Educació Primaria
L'educació no hi és en els llibres, la trobem en les...
Dionisio Romero Martínez Dionisio Romero Martínez
Estudiant de pedagogia de la UAB
Comprendre la complexitat de l'educació és clau per...
J. Gil J. Gil
Estudiant de màsters UAB i UOC
L'educació formal no limita la informal
Òscar Montes i Esteve Òscar Montes i Esteve
Informàtic
Implicació de les famílies
Vanesa Berlanga Silvente Vanesa Berlanga Silvente
Professora associada - Universitat...
La estadística: un reto para los universitarios
Marta López Dalamau Marta López Dalamau
Mestra d'Educació Infantil i...
L'ús que en fem dels recursos materials
Olmedo Eugenio Domínguez
Asesor Educativo
La educación debe ser impartida con ternura

Més informació