Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)

RSS

We are celebrating the 10-year anniversary of Debats d’Educació by giving the educational community the opportunity to air its views

Joan Moya Piñol
Joan Moya Piñol
Mestre de primària
Des de fa 18 anys que procuro dia a dia establir vincles amb els infants que tinc a l'aula. Vincles que portin a establir uns aprenentatges que en un futur siguin elements importants per a desenvolupar-se en la vida. Crec fermament en el paper del mestre d'escola, com a guia i no com a gurú de l'educació. I com les circumstàncies de la vida van variant també les percepcions que és té no són les de quan es va començar, el fet de ser pare, també et fa replantejar el paper de l'escola en l'educació dels fills, nous reptes, nous temps, noves maneres d'educar que cal tenir molt presents, seré capaç?

The three things I’ve learned

1

Implicació

No podem educar sols, necessitem urgentment que tots els agents que envolten l'educació dels nens i nenes caminem plegats. I ho fem en les tres maneres més coherents: En la mateixa direcció, de la mateixa manera i sobretot que ho fem al ser possible plegats. Família i escola per un bé dels infants.
2

Emocions

Cal educar en les emocions, l'aprenentatge emocional ha de ser una assignatura més dins dels currículums, cal educar en l'empatia, en la resiliència, en l'esforç, en l'alegria i el dolor, en la felicitat i la frustració.
3

Adaptació

Com a mestres hem d'aprendre més a treballar en equip, cercant metodologies comunes i adaptant-les als nous perfils de nens i nenes. Cal saber com motivar als nostres alumn@s , cal potenciar la formació contínua del professorat motivant des de les direccions de centres les renovacions metodològiques i la implantació de les TAC.
Other voices from the educational community
Nàdia Grau Andrés Nàdia Grau Andrés
Correctora i traductora
Respecte
Màrius Martínez Muñoz Màrius Martínez Muñoz
Professor titular Orientació...
L'èmfasi en l'aprenentatge
Sarai Samper Sierra Sarai Samper Sierra
Sociòloga
Els infants aprenen més fàcilment que els adults. Un mite a...
Artur Parcerisa Aran Artur Parcerisa Aran
Professor del Departament de...
Cal dedicar temps i espais per pensar en els per què
Oscar Martínez Rivera Oscar Martínez Rivera
Professor de la Facultat Pere...
Capacitat resilient de les persones
MIREIA GIMENEZ CASTELLS MIREIA GIMENEZ CASTELLS
Diplomada en Empresarials i Aux....
Bona feina
Alba Molas Rifà Alba Molas Rifà
Empresaria i Directora/Gerent de...
L'educació és basica pel nostre país

More information