Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)

RSS

We are celebrating the 10-year anniversary of Debats d’Educació by giving the educational community the opportunity to air its views

Xavier Muniesa
Xavier Muniesa
Director Fundació Escola Vicenciana

Procedent d'una entitat del 3r sector, l'any 2007 m'incorporo a la gerència de la Fundació Escola Vicenciana, fundada per la Companyia de les Filles de la Caritat per dinamitzar i gestionar els centres educatius. Treballem per poder seguir oferint una educació integradora, inclusiva i de qualitat adreçada en especial a aquelles famílies socioeconòmicament més fràgils.

The three things I’ve learned

1

Aprendre a "Emprendre"

En un món cada vegada més canviat i més globalitzat, la creativitat i la iniciativa esdevindran competències clau per poder transitar pels nous temps. Cada vegada existirà més contractació per projectes o tasques que anirà substituint els llocs de treball convencionals per a tercers. Caldrà estar tècnicament format, amb un ample registre i ser un bon emprenedor.
2

Flexibilitat en xarxa

Caldrà desterrar el model de treball individual i desenvolupat en un lloc concret i definit, per un altre tipus de paradigma, on la flexibilitat -també entesa com a polivalència- i el treball en xarxa (els nous equips) seran els nous models imperants.Cal preparar els nostres ciutadans del futur en el network, com a sistema de treball col·laboratiu.
3

L'especialista "polivalent"

Concepte que podem considerar utòpic i que, evidentment, pot semblar per ell mateix un oxímoron. Crec que aquest ciutadà o ciutadana del futur haurà de ser especialista en un nombre reduït d'especialitats que responguin a les demandes dels temps, però amb una capacitat de canvi i amb una actitud de canvi i de transformació. Haurà de saber una mica de tot i un "tot" d'algun tema concret. Comportarà una capacitat gran d'adaptabilitat i de reciclatge.
Other voices from the educational community
Lluís Tarín Lluís Tarín
Assessor especialitzat en...
Centrar-se en el com sense tenir prèviament clar el què i el...
Jenny Isabel Flores Flores
Prof. de educación básica
Aprender a aprender
Paulino Garcia Marin Paulino Garcia Marin
Mestre d'Educació Primaria
L'educació no hi és en els llibres, la trobem en les...
José Saturnino Martínez García José Saturnino Martínez García
Doctor/Sociólogo
El papel limitado de la escuela
Antoni Giner Tarrida Antoni Giner Tarrida
Responsable de formació permanent...
La vinculació emocional entre pares i fills, un lligam que els...
Ramon Pujades i Beneit Ramon Pujades i Beneit
Professor de secundària i membre...
Pràctica reflexiva
Marina Sambola Palau Marina Sambola Palau
Mestra
Mirar

More information