Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Xavier Muniesa
Xavier Muniesa
Director Fundació Escola Vicenciana

Procedent d'una entitat del 3r sector, l'any 2007 m'incorporo a la gerència de la Fundació Escola Vicenciana, fundada per la Companyia de les Filles de la Caritat per dinamitzar i gestionar els centres educatius. Treballem per poder seguir oferint una educació integradora, inclusiva i de qualitat adreçada en especial a aquelles famílies socioeconòmicament més fràgils.

Las 3 cosas que he aprendido

1

Aprendre a "Emprendre"

En un món cada vegada més canviat i més globalitzat, la creativitat i la iniciativa esdevindran competències clau per poder transitar pels nous temps. Cada vegada existirà més contractació per projectes o tasques que anirà substituint els llocs de treball convencionals per a tercers. Caldrà estar tècnicament format, amb un ample registre i ser un bon emprenedor.
2

Flexibilitat en xarxa

Caldrà desterrar el model de treball individual i desenvolupat en un lloc concret i definit, per un altre tipus de paradigma, on la flexibilitat -també entesa com a polivalència- i el treball en xarxa (els nous equips) seran els nous models imperants.Cal preparar els nostres ciutadans del futur en el network, com a sistema de treball col·laboratiu.
3

L'especialista "polivalent"

Concepte que podem considerar utòpic i que, evidentment, pot semblar per ell mateix un oxímoron. Crec que aquest ciutadà o ciutadana del futur haurà de ser especialista en un nombre reduït d'especialitats que responguin a les demandes dels temps, però amb una capacitat de canvi i amb una actitud de canvi i de transformació. Haurà de saber una mica de tot i un "tot" d'algun tema concret. Comportarà una capacitat gran d'adaptabilitat i de reciclatge.
Otras voces de la comunidad educativa
Beatriz Ballestín González Beatriz Ballestín González
Professora associada i...
La importància del concepte de vinculació per comprendre els...
Amaia Clemente Amaia Clemente
AMPA Dolors Monserdà Santapau
Dedicació
Jaume Martin Jordana Jaume Martin Jordana
Mestre d'anglès
Mirada
Montserrat Pedreira Montserrat Pedreira
Directora de Grau en Educació...
Compromís
Carme Hernández Escolano Carme Hernández Escolano
Pedagoga del Centre per a la...
La importància d’educar el conjunt de les dimensions de la...
Jordi Díaz Gibson Jordi Díaz Gibson
Professor i Investigador en...
L'autoestima és la pedra filosofal de l'educació
Joan Sanz Bartra Joan Sanz Bartra
Actor de doblatge i guionista
Aprendre és una addicció

Más información