Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Xavier Muniesa
Xavier Muniesa
Director Fundació Escola Vicenciana

Procedent d'una entitat del 3r sector, l'any 2007 m'incorporo a la gerència de la Fundació Escola Vicenciana, fundada per la Companyia de les Filles de la Caritat per dinamitzar i gestionar els centres educatius. Treballem per poder seguir oferint una educació integradora, inclusiva i de qualitat adreçada en especial a aquelles famílies socioeconòmicament més fràgils.

Les tres coses que he après

1

Aprendre a "Emprendre"

En un món cada vegada més canviat i més globalitzat, la creativitat i la iniciativa esdevindran competències clau per poder transitar pels nous temps. Cada vegada existirà més contractació per projectes o tasques que anirà substituint els llocs de treball convencionals per a tercers. Caldrà estar tècnicament format, amb un ample registre i ser un bon emprenedor.
2

Flexibilitat en xarxa

Caldrà desterrar el model de treball individual i desenvolupat en un lloc concret i definit, per un altre tipus de paradigma, on la flexibilitat -també entesa com a polivalència- i el treball en xarxa (els nous equips) seran els nous models imperants.Cal preparar els nostres ciutadans del futur en el network, com a sistema de treball col·laboratiu.
3

L'especialista "polivalent"

Concepte que podem considerar utòpic i que, evidentment, pot semblar per ell mateix un oxímoron. Crec que aquest ciutadà o ciutadana del futur haurà de ser especialista en un nombre reduït d'especialitats que responguin a les demandes dels temps, però amb una capacitat de canvi i amb una actitud de canvi i de transformació. Haurà de saber una mica de tot i un "tot" d'algun tema concret. Comportarà una capacitat gran d'adaptabilitat i de reciclatge.
Altres veus de la comunitat educativa
Jaume Soler Camps Jaume Soler Camps
Disseny gràfic
Model educatiu de futur
María del Rosario Comerón Mateos María del Rosario Comerón Mateos
Maestra
El conocimiento se construye compartiendo
Àgueda Juaneda Seguí Àgueda Juaneda Seguí
Professora de secundària d'...
Fer feina en equip
Manel Rega Tallon Manel Rega Tallon
Técnic manteniment
Autonomía, respecte, valors.
OLGA ROCA PUJOL OLGA ROCA PUJOL
MESTRES DE PRIMÀRIA
Amor
Roser Canals Cabau Roser Canals Cabau
professora de ciències socials i...
Les didàctiques específiques claus en la formació del professorat
John Bosco Rutishisha John Bosco Rutishisha
POLICE TRAINER
RESOURCEFUL

Més informació