Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Jordi Díaz Gibson
Jordi Díaz Gibson
Professor i Investigador en ciències de l'educació
Sóc mestre i pedagog i actualment faig docència i investigació a la FPCEE Blanquerna (URL). Estic especialment compromès amb els reptes socials que afrontem avui, tals com l'accès universal a una educació i una sanitat de qualitat, així com a un treball i un habitatge dignes. Tres idees que resumeixen els meus interessos i la meva aposta personal pel canvi i la millora social són: 1. L'Educació al llarg de la vida, com a motor dirigit a l'autorealització personal, així com a la participació crítica i creativa per una societat més justa i solidària. 2. Les Xarxes Socioeducatives, com a filosofia organitzativa basada en la interconnexió i la col·laboració entre àmbits, sectors, disciplines i institucions. 3. La Innovació Social, com al compromís explícit de les empreses amb la creació de valor social i mediambiental.

Las 3 cosas que he aprendido

1

L'autoestima és la pedra filosofal de l'educació

Tot el que fem i diem com a educadors ja sigui explícitament o implícita, ha d'anar dirigit a fomentar l'autoconeixement, l'acceptació i l'autoestima dels nostres alumnes. Hem de crear un clima socio-afectiu a tota l'escola basat en el respecte per la diversitat, i així dirigir aquests infants vers la millora i l'aprenentatge continu.
2

L'èxit educatiu depén de la xarxa socioeducativa

Una part important de l'èxit educatiu dependrà de la qualitat de les connexions establertes entre l'escola i el seu entorn proper, L'acolliment i la formació a les famílies, la col·laboració amb els EAPs, EAIAs, CSMIJs, casals de lleure etc. tenen un impacte significatiu en els aprenentatges dels nostres infants.
3

El lideratge educatiu ha d'estar orientat a la innovació col·laborativa

Un projecte compartit amb responsabilitats compartides, i alhora orientat al canvi i la innovació requereix un lideratge específic. No per treballar en equip ha d'haver-hi col·laboració, i no per tenir un equip que col·labora ha d'haver-hi innovació. Algunes claus: el temps i els espais dirigits a generar nous projectes, la discussió proactiva, la formació contínua i l'acció-avaluació.
Otras voces de la comunidad educativa
Deysi Adelaida Cabrera Meza
inspectora general/ Lic....
Aprendizaje
Xavier Besalú Costa
Professor de Pedagogia a la...
La relació personal és important
MÓNICA MOYA LÓPEZ MÓNICA MOYA LÓPEZ
Pedagoga, autora i tutora de...
Aprovar no és aprendre
José Luis Castillo Chaves José Luis Castillo Chaves
Profesor de Educación Secundaria
La inclusión no es un lujo, es una necesidad
Joan Joan
professor de secundària jubilat
L'alumne, al centre
Noemí Sas Castilleja Noemí Sas Castilleja
Gestora cultural.
DIWO també (i sobretot en) educació
Marina Tomàs i Folch Marina Tomàs i Folch
Professora
Valors i cultura professional educativa

Más información