Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Oscar Martínez Rivera
Oscar Martínez Rivera
Professor de la Facultat Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull)

En l'actualitat soc professor d'Educació Social i Treball Social a la Facultat Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull), feina que compagino fent d'educador a les llar residència de la cooperativa TEB d'Habitatge per persones amb diversitat funcional i fent de consultor a la Universitat Oberta de Catalunya. Soc Educador Social i Psicopedagog, Màster en Societat de la Informació i el Coneixement i postgraduat en Inserció Laboral. Actualment em formo i escric sobre e-learning i estic fent el doctorat sobre vivenda i discapacitat.

He escrit els llibres "Alterando la discapacitat" (amb Jordi Planella) i "Acció Social 2.0. Per a crear, compartir i reinventar" (amb Anna Forés), a més d'articles a revistes del sector social i educatiu.

Las 3 cosas que he aprendido

1

Capacitat resilient de les persones

Les persones tenim una gran capacitat per ensortir-nos de situacions d'adversitat. Des del punt de vista de l'educació, aquest fet ens ha de fer creure en l'altra, en el nen o nena o en l'adult que vol aprendre. La oportunitat de créixer de l'altra comença en la nostra creença i transmissió del missatge de que ho pot fer.
2

Accessibilitat Universal

Quan invertim temps en accessibilitat en qualsevol context educatiu estem facilitant l'aprenentatge a totes les persones. Al marge de que l'accés a l'educació és un dret de tothom, els col•lectius més vulnerables a l'aula ens poden fer descobrir coses ben enriquidores.
3

Educació en connexió amb la vida

Quan estàs des d'una posició de professor/educador és fonamental poder acompanyar en aquest procés d'aprenentatge fent connexions constantment amb la vida de les persones a les que ensenyes. Que allò que expliques sigui significatiu és una de les espurnes més influents en la motivació per aprendre.
Otras voces de la comunidad educativa
Jordi Serarols Boada Jordi Serarols Boada
Inspector d'Educació
L’aprenentatge invisible
jorge patricio pineida mena jorge patricio pineida mena
docente
la educación es un juego del aprendizaje
Julio Fermin Gualan Tene Julio Fermin Gualan Tene
Profesor-Líder Licenciado en...
Educar para la Dignificacion de la Persona
MIREIA GIMENEZ CASTELLS MIREIA GIMENEZ CASTELLS
Diplomada en Empresarials i Aux....
Bona feina
Marta Masoliver Brutau Marta Masoliver Brutau
Mestra
Som un mirall
Marc Franco Sola Marc Franco Sola
Professor de Grau d'Educació...
Educar és diferent a ensenyar.
Xavier Gimeno Soria Xavier Gimeno Soria
Professor Titular d'...
La família d’origen és el primer plató on som protagonistes, o...

Más información