Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Oscar Martínez Rivera
Oscar Martínez Rivera
Professor de la Facultat Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull)

En l'actualitat soc professor d'Educació Social i Treball Social a la Facultat Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull), feina que compagino fent d'educador a les llar residència de la cooperativa TEB d'Habitatge per persones amb diversitat funcional i fent de consultor a la Universitat Oberta de Catalunya. Soc Educador Social i Psicopedagog, Màster en Societat de la Informació i el Coneixement i postgraduat en Inserció Laboral. Actualment em formo i escric sobre e-learning i estic fent el doctorat sobre vivenda i discapacitat.

He escrit els llibres "Alterando la discapacitat" (amb Jordi Planella) i "Acció Social 2.0. Per a crear, compartir i reinventar" (amb Anna Forés), a més d'articles a revistes del sector social i educatiu.

Las 3 cosas que he aprendido

1

Capacitat resilient de les persones

Les persones tenim una gran capacitat per ensortir-nos de situacions d'adversitat. Des del punt de vista de l'educació, aquest fet ens ha de fer creure en l'altra, en el nen o nena o en l'adult que vol aprendre. La oportunitat de créixer de l'altra comença en la nostra creença i transmissió del missatge de que ho pot fer.
2

Accessibilitat Universal

Quan invertim temps en accessibilitat en qualsevol context educatiu estem facilitant l'aprenentatge a totes les persones. Al marge de que l'accés a l'educació és un dret de tothom, els col•lectius més vulnerables a l'aula ens poden fer descobrir coses ben enriquidores.
3

Educació en connexió amb la vida

Quan estàs des d'una posició de professor/educador és fonamental poder acompanyar en aquest procés d'aprenentatge fent connexions constantment amb la vida de les persones a les que ensenyes. Que allò que expliques sigui significatiu és una de les espurnes més influents en la motivació per aprendre.
Otras voces de la comunidad educativa
Germán Wilfrido Sánchez Valenzuela
docente de lengua y literatura en...
Enseñar para la vida
Roser Canals Cabau Roser Canals Cabau
professora de ciències socials i...
Les didàctiques específiques claus en la formació del professorat
Noemí Sas Castilleja Noemí Sas Castilleja
Gestora cultural.
DIWO també (i sobretot en) educació
José Luís Muñoz Moreno José Luís Muñoz Moreno
Professor del Departament de...
La implicació dels municipis en l’educació.
Eulàlia Lledó Cunill Eulàlia Lledó Cunill
Professora de secundària jubilada...
El món no és simple, l'aula tampoc
Luis Emiliano Minga Guaillas
LIDER-DOCENTE
EL INTERAPRENDIZAJE
Juana M. Sancho Juana M. Sancho
Catedràtica de Tecnologia...
Els altres som nosaltres

Más información