Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Oscar Martínez Rivera
Oscar Martínez Rivera
Professor de la Facultat Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull)

En l'actualitat soc professor d'Educació Social i Treball Social a la Facultat Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull), feina que compagino fent d'educador a les llar residència de la cooperativa TEB d'Habitatge per persones amb diversitat funcional i fent de consultor a la Universitat Oberta de Catalunya. Soc Educador Social i Psicopedagog, Màster en Societat de la Informació i el Coneixement i postgraduat en Inserció Laboral. Actualment em formo i escric sobre e-learning i estic fent el doctorat sobre vivenda i discapacitat.

He escrit els llibres "Alterando la discapacitat" (amb Jordi Planella) i "Acció Social 2.0. Per a crear, compartir i reinventar" (amb Anna Forés), a més d'articles a revistes del sector social i educatiu.

Les tres coses que he après

1

Capacitat resilient de les persones

Les persones tenim una gran capacitat per ensortir-nos de situacions d'adversitat. Des del punt de vista de l'educació, aquest fet ens ha de fer creure en l'altra, en el nen o nena o en l'adult que vol aprendre. La oportunitat de créixer de l'altra comença en la nostra creença i transmissió del missatge de que ho pot fer.
2

Accessibilitat Universal

Quan invertim temps en accessibilitat en qualsevol context educatiu estem facilitant l'aprenentatge a totes les persones. Al marge de que l'accés a l'educació és un dret de tothom, els col•lectius més vulnerables a l'aula ens poden fer descobrir coses ben enriquidores.
3

Educació en connexió amb la vida

Quan estàs des d'una posició de professor/educador és fonamental poder acompanyar en aquest procés d'aprenentatge fent connexions constantment amb la vida de les persones a les que ensenyes. Que allò que expliques sigui significatiu és una de les espurnes més influents en la motivació per aprendre.
Altres veus de la comunitat educativa
Joan Padrós Rodríguez Joan Padrós Rodríguez
President de l'Associació...
Una escola connectada
Noemí Sas Castilleja Noemí Sas Castilleja
Gestora cultural.
DIWO també (i sobretot en) educació
Xavier de la Vega Gómez Xavier de la Vega Gómez
Director Secundària
Una emoció un aprenentatge
Jordi Longás Mayayo Jordi Longás Mayayo
Professor FPCEE Blanquerna (...
L'escola ha de ser una organització positiva
Josep M. Carbó Teigeiro Josep M. Carbó Teigeiro
Professor de Secundària
Els/les mestres no ensenyem però amb nosaltres es pot aprendre.
FANNY AUQUILLA PACURUCU FANNY AUQUILLA PACURUCU
PSICÓLOGA CLÍNICA
LA EDUCACIÓN ES DIVERTIDA
Estel Paloma Estel Paloma
Professora al Batxillerat i a la...
MAKERS

Més informació