Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Joan Sanz Bartra
Joan Sanz Bartra
Actor de doblatge i guionista
Vaig néixer a Olesa de Montserrat el 1959. Em vaig formar inicialment durant el franquisme i en acabar el batxiller elemental, el 1973, vaig estudiar de delineant, professió que vaig exercir fins els 30 anys, quan vaig decidir dedicar-me a la meva vocació, que era la interpretació. Des del 1990 sóc actor de doblatge i també guionista, amb diverses obres estrenades a TV3 i un llibre publicat. Malgrat tot, als 50 em vaig adonar que si no feia un pas més mai no superaria l'estatus de professional no format acadèmicament, i em vaig matricular a la UOC al grau de Comunicació, que vaig superant molt a poc a poc però amb constància i bons resultats.

Les tres coses que he après

1

Aprendre és una addicció

En el moment que t'adones que ets capaç d'aprendre i comprendre, com més saps, més vols saber. És com quan un comença a córrer: quan és capaç de fer 2Km sense ofegar-se, en vol fer 4 i així successivament.
2

Saber, una necessitat essencial

En aquesta vida, si no saps estàs completament perdut. Et prendran el pèl, abusaran de tu, et vendran coses que no vols, diràs sí a coses que voldries dir no, t'informaran de forma tendenciosa, etc... Cal saber -i aplicar correctament els coneixements- per ser amo del teu propi destí i marcar la pauta de la teva vida. Si no saps, estàs perdut, ets com un animal indefens en una selva plena de predadors.
3

El coneixement revitalitza

Aprendre una matèria, obtenir resultats, notar que evoluciones i aplicar-ho a la vida diària, genera un munt de sensacions positives que revitalitzen completament. Un se sent més segur, més fort, més útil, més part del sector de la societat que tira del carro. L'autostima s'incrementa i el resultat és que ets millor persona.
Altres veus de la comunitat educativa
Silvana Ballbè González Silvana Ballbè González
Directora d'escola
Sempre hi ha una porta oberta
Jordi Longás Mayayo Jordi Longás Mayayo
Professor FPCEE Blanquerna (...
L'escola ha de ser una organització positiva
Pilar Medina Bravo Pilar Medina Bravo
Professora de la Universitat...
Aprendre implica temps
Xavier Sans Antolí Xavier Sans Antolí
Mestre
Qui ha de protagonitzar el procés educatiu
Laia Pineda Rüegg Laia Pineda Rüegg
Cap de Projectes en Educació
Educar és reconèixer l’altre
jorge patricio pineida mena jorge patricio pineida mena
docente
la educación es un juego del aprendizaje
Anna Espasa Roca Anna Espasa Roca
Directora del Programa de...
La importància del feedback en el procés d’aprenentatge

Més informació