Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)

RSS

We are celebrating the 10-year anniversary of Debats d’Educació by giving the educational community the opportunity to air its views

Joan Sanz Bartra
Joan Sanz Bartra
Actor de doblatge i guionista
Vaig néixer a Olesa de Montserrat el 1959. Em vaig formar inicialment durant el franquisme i en acabar el batxiller elemental, el 1973, vaig estudiar de delineant, professió que vaig exercir fins els 30 anys, quan vaig decidir dedicar-me a la meva vocació, que era la interpretació. Des del 1990 sóc actor de doblatge i també guionista, amb diverses obres estrenades a TV3 i un llibre publicat. Malgrat tot, als 50 em vaig adonar que si no feia un pas més mai no superaria l'estatus de professional no format acadèmicament, i em vaig matricular a la UOC al grau de Comunicació, que vaig superant molt a poc a poc però amb constància i bons resultats.

The three things I’ve learned

1

Aprendre és una addicció

En el moment que t'adones que ets capaç d'aprendre i comprendre, com més saps, més vols saber. És com quan un comença a córrer: quan és capaç de fer 2Km sense ofegar-se, en vol fer 4 i així successivament.
2

Saber, una necessitat essencial

En aquesta vida, si no saps estàs completament perdut. Et prendran el pèl, abusaran de tu, et vendran coses que no vols, diràs sí a coses que voldries dir no, t'informaran de forma tendenciosa, etc... Cal saber -i aplicar correctament els coneixements- per ser amo del teu propi destí i marcar la pauta de la teva vida. Si no saps, estàs perdut, ets com un animal indefens en una selva plena de predadors.
3

El coneixement revitalitza

Aprendre una matèria, obtenir resultats, notar que evoluciones i aplicar-ho a la vida diària, genera un munt de sensacions positives que revitalitzen completament. Un se sent més segur, més fort, més útil, més part del sector de la societat que tira del carro. L'autostima s'incrementa i el resultat és que ets millor persona.
Other voices from the educational community
José R. Bertolín Edo José R. Bertolín Edo
Cap d'estudis de Batxillerat....
Aprens
Ignasi Carreras Ignasi Carreras
Director de l´Institut d´Innovació...
Oportunitats de futur
Magda Minguet Magda Minguet
Professora secundària
Que els que ens dediquem a ensenyar no podem parar d’aprendre
Ramon Farré Roure Ramon Farré Roure
Professor i delegat del Govern a...
Dependrà de l’etapa educativa. Els recursos públics s’han d’...
Rafael Ruiz de Gauna Torres Rafael Ruiz de Gauna Torres
Director de Relacions...
El lleure educatiu afavoreix la igualtat d'oportunitats...
Maite Gorriz Farré Maite Gorriz Farré
Professora de matemàtiques
Una educació centrada en l'aprenentatge de l'alumnat...
Nancy del Carmen Lomas Reyes Nancy del Carmen Lomas Reyes
Docente
Crear escuelas que preparen para el futuro

More information