Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Mònica Coll Llastarri
Mònica Coll Llastarri
Infermera
Tinc 35 anys, estic casada i actualment treballant d'infermera d'atenció primària en un barri de Barcelona. Treballo a la consulta, al carrer, en els domicili i participant en el pla de desenvolupament comunitari del barri. Tenim una filla de 6 anys i un fill de 4. Actualment estant cursant P3 i p5 en una escola pública.

Les tres coses que he après

1

PARTICIPACIÓ ACTIVA

En aquests tres anys que fa que estem a l'escola he après la importància de la participació activa. He observat que els teus fills poden passar 9 anys a l'escola i com a pares pràcticament no conèixer, no partipar en res. O pots optar pel contrari: implicar-te (dins les teves possibilitats) contactar amb l'AMPA, participar en les activitats que proposa l'escola, com a delegats o delegades, fer propostes. A nivell personal, i a nivell de família et sents molt més partícep en el gran projecte que és l'educació dels teus fills.
2

DIVERSITAT

Com a pares també vius la diversitat de l'escola: diversitat en els nens, en els origens, maneres de viure, d'opinions, llengües ...i tot això ens enriqueix. Aquesta diversitat necessita alhora flexibilitat personal. La diversitat no pot ser només una paraula de moda quan parlem de l'educació dels nostres fills. Si no que la vivim dia a dia, i això ens ha d'enriquir a tots: nens/nenes, mestres, pares/mares...
3

ESTIMAR

Estimar als nostres fills, estimar la comunitat educativa, estimar la cultura, respectar tot l'entorn i transmetre aquesta estima als nostres fills.
Altres veus de la comunitat educativa
Kadier Torres Kadier Torres
Docente en formación / Estudiante...
Vocación Docente
Julio Andreu Amat Julio Andreu Amat
Consultor del Departament...
L'educació és complexe
Jordi Bernabeu Farrús Jordi Bernabeu Farrús
Psicòleg, educador i professor UVIC
La cerca de l'equilibri
Isabel Ruiz Pérez Isabel Ruiz Pérez
Professora de secundària
Penso, doncs aprenc
Gerard Ferrer Esteban Gerard Ferrer Esteban
Recercador en educació
Separar no compensa
María Lucrecia Tigse Caillagua María Lucrecia Tigse Caillagua
Docente de EGB
Educación para la vida
Josep Mª Aragay Borràs Josep Mª Aragay Borràs
Educador social i musicoterapeuta
La música es una herramienta extraordinaria

Més informació