Fundació Jaume BofillUniversitat Oberta de Catalunya (UOC)
Claudia Vallvé
Claudia Vallvé
Sociòloga. Sòcia de Xarxa Consultors.
Vaig estudiar Dret a la Universitat de Barcelona i Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Vaig tenir la gran sort de poder cursar el darrer curs de Sociologia a la East London Politechnic, a través del programa Erasmus, on vaig comprovar la gran diferència entre el plantejament de la educació universitària a Catalunya i a Anglaterra. En els meus 20 anys d’experiència professional ha treballat en l’àmbit de la recerca, de la gestió pública, com a professional autònoma i en una empresa consultora. Actualment treballo en alló que m'agrada i com m'agrada des de Xarxa Consultors, una xarxa de professionals independents que ens relacionem lliurament entorn al projecte i sense les restriccions del model de l'empresa.

Las 3 cosas que he aprendido

1

Saber és voler

Aprenem a partir d'una inquietud, d'un repte, d'una pregunta, d'un dubte. El mestre que aconsegueix obrir interrogants i, generar dubtes haurà aconseguit el més difícil. Un cop l'alumne estigui motivat per aprendre, serà més fàcil que vulgui cercar les respostes.
2

Per saber cal fer

Aprenem fent, no escoltant. Si no apliquem allò que ens han explicat és molt probable que ho acabem oblidant. Per això, quan l'explicació teòrica va acompanyada d'una aplicació pràctica, allò quedarà fixat com a aprenentatge. I si acompanyem experiència amb reflexió, l'aprenentatge serà més sòlid.
3

De tot s'aprén

No aprenem només a l'escola. El mestre és una font important d'aprenentatge, però no és pas la única. La família, els amics, els companys, els veïns ens poden ensenyar coses molt valuoses. Llegint, anant al cinema, jugant a basket o caminant per la muntanya també aprenem coses importants a la vida.
Otras voces de la comunidad educativa
Joan Padrós Rodríguez Joan Padrós Rodríguez
President de l'Associació...
Una escola connectada
Tura Badosa Moret Tura Badosa Moret
Professora d'Història....
L’escola com a lloc de convivència i creixement
BLANCA PIEDRA ASTUDILLO
PROFESORA DE PRIMERO DE BASICA
ACOMPAÑAMIENTO EN LA EDUCACION
Isabel Sierra Navarro Isabel Sierra Navarro
Directora Programes Benestar i...
Els inicis
Jaume Soler Camps Jaume Soler Camps
Disseny gràfic
Model educatiu de futur
Libo Luna Márquez Libo Luna Márquez
Cap del servei d'educació de...
Invertir en educació és invertir en un futur millor
Marta López Dalamau Marta López Dalamau
Mestra d'Educació Infantil i...
L'ús que en fem dels recursos materials

Más información